Mozgat-lak

Rólunk

Célom, hogy jó hangulatú, könnyed és egyben hatékony óráimon, a résztvevők jól érezzék magukat, kellemesen elfáradjanak, és örömmel jöjjenek a következő alkalomra.

Zelenyákné Balázs Márta

2010 augusztusában nyitottam a Mozgat- Lak Tornastúdiót. Ezzel egy álmom vált valóra. Nehéz, feladatokban gazdag, élményekkel és tapasztalatokkal teli út vezetett idáig.

11 éves koromban egy tehetségkutató segítségével kezdtem el sportolni. Ezzel életem teljesen összefonódott a sporttal. 16 évet kosárlabdáztam, voltam korosztályos válogatott,játszottam a felnőtt élvonalban.

A Testnevelési Egyetemet 1986- ban végeztem el és ez év őszétől a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola testnevelő tanára lettem. A tanítás mellett még versenyeztem tovább, mert élveztem a játékot, imádtam a győzelem mámorító érzését, melyek feledtek velem az izzasztó, kemény edzések gyötrelmeit. Az élsport „sötét oldalai”, a sérülések engem sem kerültek el, abba kellett hagynom a versenyszerű sportolást.

A hosszú évek során szükségletemmé vált a mozgás. Kellett keresnem egy olyan mozgásformát, mely a térdem minimálisan terheli, de kielégíti lankadatlan mozgásvágyam. 1996-ban letettem az aerobic edzői szakvizsgát és megismerkedtem más fitness irányzatokkal. A mélyizomtorna mozgásanyagával, elveivel kezdtem el részletesen foglalkozni, és 1997-2013-ig a Budapesti Művelődési Központban vezettem callenetics elvekre épülő női alakformáló órákat.

Iskolai munkám során, a zenész gyerekek gerincpanaszai miatt elvégeztem a Magyar Gerincgyógyászati Társaság által szervezett tanfolyamot. Szerzett tudásomat először a diákok helyes testtartásának kialakításában használtam, majd a Budapest Művelődési Központban az egészségmegőrző gerinctornákon kamatoztattam.
Hiszem a folyamatos tanulás szükségességét, szeretek megújulni, így 2010-ben beiratkoztam pilates oktató tanfolyamra, bővítve ezzel  repertoáromat.

Végig jártam a szakma sok-sok területét. 37 éves gyakorlattal a hátam mögött tehát háromféle típusú órát vezetek , alakformáló mélyizom tornát, egészségmegőrző, tartásjavító gerinc tornát, valamint pilates tornát , próbálva ezzel minél több vendég igényét kielégíteni. A hét minden délutánján (17:30, 19:00 kezdettel) Mozgat- Lak Tornastúdióban dolgozom.